Bra Miljöval-märkt el i Beans kaffemaskiner

Publicerad 2017-03-07

Bra Miljöval-märkt el i Beans kaffemaskiner

Beans blir den första inom branschen att miljömärka elen i kundernas kaffemaskiner. Detta är ytterligare ett steg mot Beans egen långsiktiga nollvision gällande fossila koldioxidutsläpp och även en del i Beans erbjudande, ett mer hållbart fika på jobbet.

Beans har sedan 2007 haft en stark vision kring miljö och hållbarhet. Fokus för arbetet har varit att minska utsläppen av växthusgaser och öka andelen sålda miljö- och Fairtrademärkta produkter.

I snart 10 års tid har vi mätt och klimatkompenserat för all el i våra kunders kaffemaskiner. Den totala elförbrukningen för Beans kunders kaffemaskiner är idag cirka 1 200 000 kWh per år. Nu tar vi steget att som första kaffeleverantör märka elförbrukningen i våra kunders kaffemaskiner med Bra Miljöval.

Bra Miljöval-märkt el i Beans kaffemaskiner

– Genom att märka elen i våra kunders kaffemaskiner med Bra Miljöval bidrar vi till en minskad klimatpåverkan. Vi ser detta initiativ som ett viktigt steg i vårt långsiktiga arbete mot vår nollvision gällande fossila koldioxidutsläpp, säger Johan Danielson miljöansvarig på Beans.

Sammantaget vill Beans erbjuda sina kunder en mer hållbar lösning för fikat på jobbet.

– Allt fler kunder efterfrågar en hållbar leverantör. Därför hoppas vi att många kunder kommer att uppskatta detta initiativ och även själva bli mer medvetna om hur deras val påverkar miljön, säger Johan Danielson miljöansvarig på Beans.

Bra Miljöval är den märkning som ställer de tuffaste miljökraven på själva elproduktionen med avsikt att största hänsyn tas till människor, djur och natur. Här kan du läsa mer om Bra Miljöval hos Naturskyddsföreningen.

Senaste nyheterna