Coffee Professionals Cup 2017 – årets kaffeevent!

Publicerad 2017-08-28

coffee professionals cup 2017
Den 28 september går Coffee Professionals Cup 2017 av stapeln. Här avgörs vem som gör det 
godaste kaffet från maskin på Friends Arena i Stockholm. För fjärde gången tävlar Beans om titeln ”Nordens bästa kaffe på jobbet”.

I årets tävling ställer Beans upp med två smakexperter, Dan-Fredrik Asplund och Christos Constantinou, som tävlar i ett lag om två.

– Vi är oerhört stolta över att våra smakexperter väljer att ställa upp i årets tävling av Coffee Professionals Cup där Nordens bästa och godaste kaffe från kaffeautomat koras. Vi lägger stort fokus på att ställa in våra maskiner optimalt för att skapa det bästa tänkbara kaffet för varje kund, säger Beans smakansvarige Torbjörn Holm.

De fem tävlande ska tillreda en kopp svart kaffe, en latte, en espresso och en egen kaffedrink. Bidragen bedöms på bland annat smak, teknisk innovation, kreativitet, presentation och kommunikation. Nytt för i år är även att de tävlar i ett team om två och bedöms även på samarbetet. Hela tävlingsmomentet kräver stor noggrannhet, kunskap och erfarenhet.

– Det är femte året vi arrangerar tävlingen och kaffet som bryggs av våra tävlingsdeltagare har varje år blivit helt fantastiskt, säger Linnéa Lind, marknadschef Nestlé Professional, som arrangerar Coffee Professionals Cup.

Beans smakexpert Dan-Fredrik Asplund tog hem segern i Coffee Professionals Cup år 2013. År 2014 och 2015 kom han på en hedrande andra plats.

Plats: Friends Arena i Stockholm
Datum: 28 september 2017
Tid: Tävlingen börjar 14.00. Finalen sker 17.40
Vem: Alla som jobbar med kaffe är välkomna
Arrangör: Nestlé Professional
Kostnad: Att titta på tävlingen är kostnadsfritt

Anmäl dig som besökare till tävlingen här.

Senaste nyheterna